Bach Bloesem Therapie

Deze therapie ontleent zijn naam aan de ontdekker dr. Edward Bach, geboren in 1886. Hij kwam tot het inzicht dat de echte oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen, maar eerder in de negatieve psychische gesteldheden waaraan de mens kan lijden.

De geheel natuurlijke Original Bach Flowers (deze gebruik ik in mijn praktijk) helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te brengen en in harmonie te komen en blijven met onszelf. Dr. Bach heeft de laatste 10 jaren van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van 38 bloesemtincturen die ons helpen onze emoties beter in evenwicht te houden en ons één te voelen met ons leven. Daarnaast stelde Dr. Bach ook een combinatie van tincturen samen, die waarschijnlijk de beroemdste van allemaal is: de bekende Rescue Remedy, ideaal voor spannende situaties en stressvolle momenten.

Het gebruik van Bach-druppels geeft geen schadelijke of ongewenste bijwerkingen, zijn niet gewoontevormend of verslavend en kunnen naast andere therapievormen gebruikt worden.

FILOSOFIE VAN EDWARD BACH

“Om in goede gezondheid te verkeren, moet men in harmonie zijn met zijn ziel”

Vaak blijkt bij het afnemen van een anamnese of bij een consult voor colon hydrotherapie dat er meer speelt in het leven van de cliënt. Bijvoorbeeld dat een oud trauma nog grote impact heeft en dat de cliënt coping mechanismes heeft aangeleerd die ooit dienend waren maar nu niet meer, of bijvoorbeeld dat er sprake is van een burnout omdat men nooit geleerd heeft eigen grenzen aan te geven. Zelfs het oude trauma dat in het verleden plaatsvond en waarvan de trillingen nog in de cellen na resoneren kunnen aangepakt worden. De remedie Star of Bethlehem bijvoorbeeld kan ingezet worden bij PTSS, ook al vond het trauma plaats in de vroege kindertijd of zelfs in de baarmoeder.

In mijn praktijk kan dan een flesje Bach Bloesemremedies samengesteld worden. In één flesje worden gewoonlijk 4 tot 6 remedies samengebracht die op dát moment het meest helpend zijn. U krijgt bij dit flesje een instructie mee hoe deze te gebruiken. Er zijn geen kosten aan verbonden, een kleine donatie mag altijd.

Na vier weken evalueren we de effecten en krijgt u een nieuw flesje mee, aangepast op de huidige situatie.

Het is onschuldig, werkt op het niveau van frequenties en kent geen bijwerkingen.

De Bach Bloesem remedies zijn ingedeeld in de categorieën: Zorgen overwinnen, Ken Uzelf, Leef in het nu, Contact maken met anderen, Blijf bij jezelf, Vind hoop en geluk, Leven en laten leven.

Zo zijn er bijvoorbeeld remedies die werken bij: onzekerheid, apathie, zelfmedelijden, kwelling verbergen achter vrolijkheid/de clown uithangen, angst voor onbekende of bekende zaken, geen nee kunnen zeggen, niet van fouten kunnen leren, toekomstdromen zonder in actie te komen, leven in het verleden, somberheid zonder aanwijsbare reden, schrik en angst, te streng zijn voor jezelf, schuldgevoelens, shock en trauma, in jezelf gekeerd zijn, gebrek aan zelfvertrouwen, onbuigzaam en dogmatisch zijn, geen plezier in het leven ervaren, afschermen tegen de buitenwereld, ploeteren en doorgaan met roofbouw en uitputting tot gevolg en vele vele vele andere soorten gemoedstoestanden en karaktereigenschappen die jou in de weg zitten om het leven voluit en met plezier en vol vertrouwen tegemoet te treden.

Hieronder een voorbeeld van één van de bloesem remedies: Centaury

Bach bloesem Centaury of Duizendguldenkruid

Bach bloesem Centaury of Duizendguldenkruid

De Centaury bachbloesem is vooral van dienst op het gebied van wilskracht. Deze bloesem geeft kracht om opnieuw een eigen leven te leiden. Deze Bach bloesem wordt in een groot aantal bach bloesem remedies gebruikt. Meestal gaat het om personen die het anderen het naar hun zin willen maken maar waarbij ze daardoor van hun eigen levenspad afdwalen.

De Bach bloesem Centaury laat je opkomen voor jezelf en geeft je de kracht om “nee” te leren zeggen, bewust en zonder schuldgevoel. Je leert je eigen behoeftes en verlangens onderkennen. Bij beslissingen leer je om je allereerst af te vragen wat je nu eigenlijk zélf wilt. Je kan het weggevallen contact met je eigen wil herstellen en je leert wanneer wel te geven – en wanneer niet. Je leert om je te gaan wijden aan je eigenlijke taak en levensmissie.

Reacties zijn gesloten.