Veelgestelde vragen

1.      Is een darmspoeling veilig?
Ja! Een behandeling bij een erkend therapeut met een goede machine is bovendien veel veiliger en gemakkelijker dan een klysma.

2.     Wat is het verschil tussen een darmspoeling en een klysma?
Met een klysma wordt slechts het onderste gedeelte van de darm bereikt. Met een hoge darmspoeling wordt op een veilige manier de gehele colon behandeld. Daardoor is het effect van de behandeling vele malen groter dan bij een klysma. In de literatuur wordt het effect van een darmspoeling 30 keer groter geacht dan van een klysma.

 3.     Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?
Nee, er is geen verwijzing nodig. Dit maakt ook niet uit voor de eventuele vergoeding door de zorgverzekeraar.

 4.     Welke contra-indicaties zijn er, wanneer is het beter om geen colon hydrotherapie te ondergaan?
Er is een beperkt aantal contra-indicaties, welke zijn gelegen in de meer ernstige ziekten zoals bijv. acute darmaandoeningen. Bij New Colonics wordt een zeer uitgebreide intake gedaan waarbij historie en/of de huidige situatie van eventuele klachten besproken worden. Tijdens de intake wordt ruim de tijd genomen om vragen te beantwoorden en uitleg over de behandeling gegeven.
Er wordt verschillend gedacht over de vraag of zwangerschap ook een contra-indicatie is. Veiligheidshalve hebben wij besloten om zwangere dames in het eerste en laatste trimester niet te behandelen.

 5.     Kan de behandeling doorgaan als ik ongesteld ben?
Geen probleem. De behandeling kan gewoon doorgaan. Je ondervindt hier geen hinder van. Dit is juist een heel mooi moment om te komen. Vrouwen hebben eigenlijk een extra detox-kanaal. Hierdoor is een behandeling tijdens de menstruatie extra effectief. De energie stroom staat al op de stand: lozen/naar buiten

 6.     Hoe zit het met de hygiëne?
In onze praktijk is hygiëne heel erg belangrijk. De apparatuur wordt volgens protocollen voor en na gebruik grondig gedesinfecteerd. Canules en het overige benodigde materiaal zijn steriel verpakt en worden in jouw bijzijn geopend en zijn slechts geschikt voor eenmalig gebruik.
Uiteraard wordt voor en na iedere behandeling het toilet grondig gereinigd.

 7.     Wordt mijn darmflora aangetast?
Met het verwijderen van de darmplaque, gaat een beperkt gedeelte van de darmflora verloren. Deze bacteriën groeien snel weer terug. Bovendien krijgt elke cliënt bij New Colonics, uit voorzorg, na iedere behandeling nog een halve liter water met hoogwaardige probiotica toegediend om de groei van goede bacteriën te bevorderen. Door het reinigen van de dikke darm wordt de voedingsbodem voor de slechte bacteriën aangepakt en krijgen de goede bacteriën de kans om zich sneller te vermenigvuldigen.

 8.     Doet het pijn?
Nee, de behandeling doet geen pijn en wordt door bijna iedereen als comfortabel ervaren. Een enkele keer kan er wat lichte kramp optreden, maar dat is van korte duur en wordt niet als bezwaarlijk ervaren.

 9.     Kan ik na de behandeling weer alles doen?
Na de behandeling kun je inderdaad alles weer doen, maar vergeet niet dat de darm al flink in beweging is geweest. Mijn advies is daarom om de dag van de behandeling rustig aan te doen en niet te veel inspannende activiteiten op de agenda te hebben.

 10.   Hoe bereid ik me voor?
Het beste resultaat wordt verkregen wanneer 2 dagen van te voren wordt gestart met licht verteerbaar eten. En voldoende water drinken voor het afvoeren van afvalstoffen. Twee uur voor de behandeling niet eten en weinig drinken. Na de behandeling de spijsvertering nog een uurtje laten rusten.
Alleen voor diabetici geldt dat zij tot 30 minuten voor de behandeling nog iets lichts mogen eten. Ook adviseer ik om iets mee te nemen voor na de behandeling, gewoon uit voorzorg.

 11. Worden de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Helaas wordt mijn behandeling sinds 2022 niet meer vergoed. Voor meer informatie klik hier.

colon hydrotherapie new colonics klysma darmspoeling

Reacties zijn gesloten.