De 5 natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

Tijdens de colon hydrotherapie behandeling geef ik intuïtief Reiki op de buik om energie te laten stromen. De machine is ingericht met kleurentherapielampen. Op intuïtie kiest de cliënt een kleur, die informatie/trilling meegeeft aan het water. Iedere kleur heeft zijn unieke helende eigenschappen.

Vergroten van het energieniveau van de cliënt door loslaten van oude energie.

Detox heeft invloed op energie niveau.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Het water prikkelt en kan blokkades oplossen, fysiek en emotioneel.

Wakker maken van blokkades.

Massage van de dikke darm door het water.

Zachte massage van de buik ter ondersteuning van het loslaatproces en

De dikke darm heeft veel emotionele reflexpunten. Bij de colon massage door water aan de binnenkant of handen op de buik bij massage kunnen deze emoties naar voren springen.

Zachte holistic pulsing en/of reiki bij zeer gevoelige cliënten waarbij massage van de buik nog te heftig is.

 

3. Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

Fysieke Drainage:

Afvoeren van giftige afvalstoffen.

Koffie enema’s voor extra aanzet van detox via de lever.

Afvoeren van galstenen bij lever-en galblaasreinigingen.

Irrigatie van het hele systeem dmv opname water via het poortadersysteem.

Verwijderen van parasieten, eitjes en larvae met behulp van een parasietenkuur. Doorgaans gebruik ik Paratrex in de parktijk.

 

Emotionele drainage:

De darmen zijn ons tweede brein waar veel oude emoties een plek hebben gekregen. Door het verwijderen van plaque en oude resten die aan de binnenkant van de dikke darm opgehoopt zitten kunnen oude overtuigingen, emoties, oude herinneringen, belemmerende gedachten en patronen loskomen en afgevoerd worden.

 

 

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Hoe meer ik weet over voeding hoe minder ik adviseer. We zijn allemaal uniek in onze behoefte.

Ik maak bewust dat alles energie is, dat voeding prana, licht is. Ook gedachten kunnen wel of niet voedend zijn. Ook zuivere lucht is belangrijk. De mensen met wie je omgaat. Het werk dan men doet. Voeding omvat veel meer dat de producten die je in je mond stopt. Kennis over detox producten, kruiden, supplementen deel ik indien relevant of als cliënt er om vraagt. Tevens oefenen we met kinesiologie zodat de cliënt zelf kan bepalen wat er op het moment nodig is bijvoorbeeld m.b.t. supplementen.

De behandeling wordt afgesloten met een probiotica infusie, de kortste route naar binnen.

 

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Ik werk met intenties: wat wil en mag de cliënt loslaten, wat dient nu niet meer.  Dat mag mee met het water naar buiten toe. En ook, wat wil de cliënt ontvangen, wat heb je nu nodig voor het huidige proces.

Wat is moeilijk te verteren, onverteerde ideeën, wat houdt de cliënt vast. Dit alles is heel zichtbaar bij colon hydrotherapie.

Ondersteuning bij de Gal- en Leverreiniging: Wat heb je op je lever/gal spuwen/boosheid/hartzeer/wrok.

 

Reageren is niet mogelijk