Wanneer colon hydrotherapie inzetten

Klachten en symptomen waarbij colon hydrotherapie kan absoluut goed ingezet worden:

-Opgeblazen gevoel in de buik
-Spastische darm
-Energievermindering
-Lusteloosheid
-Migraine
-Moeite om af te vallen of na afgevallen te zijn, terugvallen in het oude voedingspatroon
-Obstipatie of diarree
-PDS/IBS (Prikkelbare Darmsyndroom)
-Darmklachten, ondanks een gezonde levensstijl
-Vitaliteitsvermindering
-Huidklachten zoals eczeem
-Schimmelinfecties
-Stemmingswisselingen
-Depressieve gevoelens
-Chronische verkoudheid
-Verminderde weerstand
-Verstoorde darmflora
-en meer!

PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)

Het darmweefsel bij iemand met spastisch colon (een verzamelnaam voor colon problemen die niet onder één noemer vallen) is zodanig ontstoken dat de productie van enzymen hevig daalt waardoor voeding slecht verteerd wordt. Ook de opname van voeding vermindert doordat de darmvingers beschadigd zijn en hun functie sterk verminderd. Zelfs de aanmaak van serotonine daalt (welke voor 95% in de darmen zit!) waardoor depressies kunnen ontstaan, allemaal door een ontstoken darmwand! Met een colon hydrobehandeling worden oude resten verwijderd waardoor het slijmvlies beter de kans krijgt zich te herstellen.

 

Vastenkuren

Bij vastenkuren komen heel veel afvalstoffen in het lichaam vrij. Een colon hydrotherapie behandeling helpt deze snel te verwijderen en ondersteunt de organen die bij de detoxificatieprocessen betrokken zijn.

 

Overgewicht

Veel mensen hebben last van overgewicht. Een goede colon hydrotherapie behandeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Door de darmplaque kan de darmflora namelijk zo verstoord zijn, dat een capsule probiotica en de juiste voeding niet helpen. Als je de darm niet reinigt blijft die verstoring er zitten.

 

Galblaas-en Leverreiniging

Bij de lever-en galblaaszuivering is een behandeling voorafgaand aan de reiniging  én 1 of 2 dagen erna een absolute aanrader  in verband met de toxische galstenen die zo snel mogelijk uit het maag-darmkanaal verwijderd moeten worden. Lees hier meer over de galblaas- en leverreiniging >>>

Klachten en symptomen

Reageren is niet mogelijk