Voorbereiding en Voedingsadvies

Ter voorbereiding op de behandeling zijn er voedingsrichtlijnen opgesteld. Deze zorgen ervoor dat jouw behandeling optimaal verloopt.

Het nuttigen van gezonde, eerlijke voeding komt op de eerste plaats als je vitaal, energiek en gezond wilt leven. Door te starten met een gezonde en pure eetstijl zorg je er voor dat je lichaam zichzelf kan helen.

2 dagen van tevoren

Het beste resultaat wordt verkregen wanneer ten minste 2 dagen van te voren wordt gestart met licht verteerbaar eten. Het liefst vegetarisch en zonder gluten of koemelkzuivel.

De voeding kan het beste vezelrijk zijn en eiwitarm. Dat betekent:

  • Veel groenten (licht gekookt, rauwkost of sappen) en fruit (vers of vers geperste sappen)
  • Volkoren producten
  • Gebruik plantaardige eiwitten zoals hennepzaad en noten
  • Geen peulvruchten zoals bruine bonen en linzen (deze worden voor ‘t grootste gedeelte in de dikke darm verteerd)
  • Weinig tot geen dierlijke eiwitten (vlees, vis, kip, ei, kaas, karnemelk, melk en yoghurt). Wel mag één maal per dag wat biogarde of kwark gebruikt worden.
  • Géén suiker, koffie, chocolade, alcohol

Tevens adviseer ik om deze dagen voldoende water te drinken om afvalstoffen af te voeren.

Vasten (eventueel) of mildvasten

Let op: dit is niet voor iedereen!

Een uitstekend resultaat verkrijg je door van tevoren een vastenkuur te doen. Ik kan je adviseren hoe deze het beste in te zetten. Niemand heeft namelijk dezelfde achtergrond, klachten en leefstijl. Om even een paar voorbeelden te geven: bij bijnier uitputting is het niet goed om te vasten. Als je van een bourgondische leefstijl komt dan kan een aantal dingen laten staan voor jou al een hele vooruitgang zijn. Echter, eet jij veganistich en ben je bekend met regelmatig (mild)vasten dan kan je wellicht een sappenkuur of een mildvastenkuur met detox supplementen doen. Volgens een streng plan ontgiften met een heel toxisch lichaam en zonder voorbereiding kan ronduit gevaarlijk zijn. Dit advies zal dus verschillend zijn per persoon. Ik vertel je hier graag meer over. Het is verstandig even contact op te nemen als je hierover wilt overleggen.

Bij obstipatie

Heb je veel last van obstipatie dan kan je overwegen om een aantal dagen voor je behandeling te starten met OXY powder of MAG 07. Te beginnen met 4 capsules voor het slapen gaan op nuchtere maag. Bij geen effect de dosis iedere dag met 1 capsule verhogen. Bij verlichting van de klachten doorgaan met hetzelfde aantal capsules. Deze producten zijn te koop bij The Innersense.

2 uur van tevoren

Twee uur voor de behandeling niet eten en zo weinig mogelijk drinken. Tijdens de behandeling neemt het lichaam namelijk extra veel vocht op en loopt langzaam de blaas vol. Dit wordt in combinatie met de behandeling als onaangenaam ervaren. Alleen voor diabetici geldt dat zij tot 30 minuten voor de behandeling nog iets lichts mogen eten. Ook adviseer ik hen om iets te eten mee te nemen voor na de behandeling, gewoon uit voorzorg.

Na de behandeling

Na de behandeling het liefst de spijsvertering nog een uurtje laten rusten. Drinken kan wel! Neem bijvoorbeeld kokoswater in de zomer of een (miso)soep in de winter om de electrolyten balans te herstellen. Je kunt ook heel eenvoudig een glas warm water met wat Keltsich zeezout nemen. Bedenk wat je zou nemen als je in de sauna zou zijn geweest of je in het zweet gesport zou hebben.Op dit soort momenten moet je ook je electrolyten aanvullen.

Reageren is niet mogelijk