Frequentie Verhogen


Hier deel ik graag hoe ik aankijk tegen ontgiften, en dan wel met mijn roze spirituele bril op!

Alles is energie. Alles is trilling. De tafel waaraan je zit, de gedachten die je hebt, je hart dat klopt en de muziek die je beluistert. De emotie die je voelt en je kat die spint. Alles heeft een eigen trillingsfrequentie. Op dit moment zitten we in een heel mooie enerverende transitie met onze aarde, ons zonnestelsel en al het leven. We zijn van een Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk gegaan. Ons universum raast door de fotonengordel en ontvangt meer licht dan de afgelopen 26000 jaar.

Dit heeft tot gevolg dat alles ‘lichter’ wordt. Dat gaat -bijna- vanzelf. Toch kunnen we hier erg veel ongemak van ondervinden. Want al onze minder fijne kanten, de donkere dingen, het venijn, de opgedane trauma’s, angsten, familiedrama’s en meer, worden extra belicht. Het mag nog een keer goed van alle kanten bekeken worden voordat we het met liefde en compassie kunnen omarmen en het op die manier kunnen transformeren tot licht. Dat is anders dan ‘moeten loslaten’, want niks moet en alles mag er zijn. Als het (de energie, de emotie) met aandacht gevoeld en erkend wordt, dan laat het als het ware óns los. Dat is iets anders dan iets willen loslaten door het te wíllen. Iets wíllen loslaten heeft een tegenovergesteld effect. (What you resist, persists). Het gaat om de erkenning, het voelen en het ‘er laten zijn’ van dat wat is. Je weet dat je in de buurt bent of komt als je de tranen voelt opwellen. Dan ben je bij of in de buurt van de plek waar de emotie zich via een blokkade heeft vastgezet. De voorwaarde om hier heen te kunnen gaan en dit aan te kijken en te doorvoelen om het vervolgens te transformeren is dat jij je veilig genoeg voelt, gedragen voelt om deze emotie te laten stromen. Dat vraagt om aandachtige aanwezigheid, zonder oordeel en zonder verwachtingen. Mijn tantra docent zei ooit: ‘Sit with it’. Met andere woorden: zit op je meditatiekussen en ‘sit with it’. Laat het toe: voel, huil, lach, tril maar blijf terugkomen bij jezelf tot je aanwezig kan zijn met datgene en het er helemaal mag zijn, zónder in je drama te schieten. Drama is namelijk van je ego, die neemt het graag over. De pure emotie is vaak niet meer dan een paar minuten heel erg aanwezig. Rauw, naakt, ongenadig eerlijk. Hetgeen jou blokkeerde transformeert naar goud. Dit is alchemie: van lood naar goud. Destijds vond ik het streng klinken, tegenwoordig geef ik het als advies mee aan anderen. Iedereen kan dit, we zijn allemaal alchemisten als de voorwaarden maar aanwezig zijn: veiligheid, aandachtige aanwezigheid, oordeelloosheid.

Wat je bent, dat straal je uit. Wat je uitstraalt, komt naar je toe. Dat is hoe energie werkt. Als voorbeeld: hoe meer ontpannen jij bent des te meer ontspannen de mensen om jou heen zullen (kunnen) zijn en op jou zullen reageren. Maak en voel je innerlijke glimlach en zie hoe de mensen op straat naar jou teruglachen. Omgekeerd kan jouw boosheid opgepikt worden door anderen en iets in hen triggeren waardoor je zomaar uit het niets een snauw kan krijgen van een onbekende. (Alhoewel ook jouw licht dit als reactie kan uitlokken!).

Als jij ‘hoger’ trilt echter, dan heeft de lage trilling van anderen geen effect meer op jou. Sterker nog, je helpt hen met het zichtbaar maken van hun eigen boosheid, verdriet, negativiteit en drama. Wat zij daar dan mee doen is hun eigen zaak. Wat heel fijn is, is dat jij ook steeds beter zal kunnen aanvoelen wat ‘van jou’ is en wat van een ander is.

In plaats van ‘hoger’ trillen spreek ik eigenlijk liever van ‘meer uitgebreid’ trillen. Je omvat meer. Je frequentiebereik is groter. Dan ontstaat er ruimte voor wat anderen zouden aanmerken als een ‘lage’ frequentie. Die kan gewoon in jouw veld bestaan zonder dat je er last van hebt. Vol compassie kan jij dan de ander of datgene zien met de issues die aanwezig zijn zonder dat het kan aanhaken bij jou. Terwijl je er wel met liefde bij present kan zijn.

De ene persoon is niet beter of verder of minder goed dan de ander. We bewandelen allemaal ons eigen pad, met onze eigen uitgekozen thema’s en met onze eigen uitdagingen en op ons eigen tempo. Je hoeft je vooral met jezelf te bemoeien. Dat is niet egoïstisch, dat is heel gezond!

Ons lichaam en onze geest kan in deze periode ondersteuning ontvangen. Hoe zuiverder ons lichaam, hoe lichter onze geest, hoe gemakkelijker we deze nieuwe tijd in gaan. Daarbij zijn onze darmen en ons brein direct met elkaar verbonden via o.a. het enterisch zenuwstelsel. Dat wat gebeurt in jouw buik is in een nano seconde in jouw brein, en omgekeerd.

Als we detoxen, als we ons ontdoen van oude ballast, oude patronen, negatieve gedachten en beperkende overtuigingen (die nu des te zichtbaarder zijn) hoe meer uitgebreid ons frequentiebereik zal zijn en hoe makkelijker we door deze turbulente tijden kunnen manouvreren. Je kan dan een lichtend voorbeeld zijn voor je naasten en dienen als baken.

Tijdens en na een behandeling geef je je lichaam een fantastische gelegenheid om de plaatsen waar ooit oude donkere rommel zat te vullen met datgene wat jij op dit moment goed kan gebruiken: compassie, geduld, vertrouwen, zelf liefde, aarding, veiligheid, grenzen stellen, je waarheid spreken. En daar heb jij niet alleen profijt van! Wie en wat je bent, geef je ook aan anderen mee. Indirect geef jij hen de uitnodiging om ook zichzelf te mogen zijn van zichzelf.

Je helpt zelfs de gehele aarde. Dit kan zich uiten op hele subtiele manieren zoals dieren die graag bij je willen zijn of dat je beter kan aanvoelen wat een ander voelt of denkt maar vooral wat je zélf nodig hebt. Wellicht voel je op een gegeven moment dat je geen alcohol meer wilt drinken, geen voorverpakt voedsel meer wilt eten of geen roddelgesprekken meer wilt aanhoren. Wellicht komen mensen naar je toe voor advies.

Het uitbreiden van je energetische trillingsfrequentie is een kado aan ‘al dat is’. Je hoeft niet iets te dóen. Je eigen licht laten stralen ofwel ZIJN, is al meer dan genoeg!

Zo help jij (bewust of onbewust) met jouw trilling de gehele aarde en alle levende wezens in deze transitie periode. En daar wil ik jou graag voor bedanken.

ps
Dankbaarheid, Liefde en Vergeving zijn de 3 woorden met de hoogste trillingsfrequentie. Deze woorden worden tevens gebruikt bij Ho’opnonopono.

De hoogste frequentie die we zelf kunnen voortbrengen is het woord OHM.

Een tekst met een heel hoge frequentie is het Gayatri mantra. Dit mantra wordt altijd en ieder moment wel ergens op aarde gezongen!

ps 2

Al het water dat tijdens de behandeling bij jou naar binnenstroomt is kort daarvoor langs een heilig symbool op een sticker, de Flower of Life gekomen!

Frequentie Verhogen

Reacties zijn gesloten.