Hoe vaak spoelen?

Ik adviseer altijd om eerst een keer te komen spoelen en te ervaren of dit wat voor jou is, welk effect het voor jou heeft en hoe je de behandeling én mij ervaart. Het is belangrijk dat jij je goed voelt. We bespreken dan wanneer je voor een tweede keer komt.

Als deze behandeling jou goed bevalt dan raad ik wel aan om te starten met twee á drie opeenvolgende behandelingen binnen een periode van ongeveer drie weken, omdat dat het beste effect geeft. Je profiteert dan maximaal van de vorige behandeling. Daarna is periodiek onderhoud aan te bevelen, bijvoorbeeld om de vier á vijf maanden.

Hoeveel spoelingen iemand achterelkaar nodig heeft is afhankelijk van de conditie van de darm, van eventuele klachten en van welke cleanse je doet. Iemand die een serie leverreinigingen doet heeft een andere frequentie van spoelen dan iemand die een parasietenkuur, een vastenkuur of een bepaald detox programma doet.

Bij een parasietenkuur is het bijvoorbeeld heel mooi om bij volle maan te komen omdat parasieten dan makkelijker wegspoelen, zij zijn dan actief. Er wordt beweerd dat mensen die slecht slapen net voor en tijdens volle maan eigenlijk last hebben van parasieten. Hetzelfde geldt trouwens voor nachtelijk tandenknarsen. (Hulda Clark, Handboek der Zelfgenezing)

Bij een leverreiniging geldt juist dat tussen volle maan en nieuwe maan we de meeste toxines lozen en dat de beste periode is.

Als je voor onderhoud komt is het heel mooi om drie keer redelijk dicht achter elkaar te spoelen bij het wisselen van de seizoenen.

Bij obstipatie kan het noodzakelijk zijn om drie keer binnen een week te komen.

Zo zie je maar dat deze vraag een persoonlijk antwoord heeft. Na een eerste behandeling bekijken en bepalen we wat voor jou het beste is.

Reacties zijn gesloten.