Colon hydrotherapie behandeling

Gefilterd water

Tijdens de colon hydrotherapie behandeling wordt de dikke darm gereinigd met schoon gefilterd water op lichaamstemperatuur. Dit wordt gedaan met behulp van een apparaat dat de druk in je darmen in de gaten houdt. Je ligt tijdens de behandeling op een comfortabele behandeltafel, aangesloten op de machine.

Gesloten systeem

Bij New Colonics gebruiken we het zogeheten ‘Gesloten Systeem’, hierdoor zul je geen nare luchtjes ruiken tijdens de behandeling.  Je hebt te allen tijde een handdoek over je heen. Je kan wat rillerig worden, we raden je dan ook aan om comfortabele bovenkleding aan te doen en om dikke sokken mee te nemen. Er liggen altijd extra dekentjes klaar.

Via ditzelfde apparaat wordt het water dat uit de darm komt ook weer afgevoerd. Het afgevoerde water loopt via een verlichte buis rechtstreeks naar de riolering. Via de buis is te zien wat er uit de darmen loskomt. Je zult versteld staan als je ziet wat er in één behandeling allemaal loskomt!

Personal Flow

De methode die wordt toegepast bij New Colonics is de  zogeheten Personal Flow methode. Dit betekent dat de behandeling wordt aangepast en afgestemd op de behoeften en signalen van jouw lichaam. Door het naar binnen laten lopen van steeds kleine hoeveelheden gefilterd water in de dikke darm, wordt het vuil zacht gemaakt en losgeweekt, wat resulteert in een uitdrijven van oude resten en een stimulering van de natuurlijke peristaltiek van de darm.

Tijdens de behandeling wordt je buik zacht gemasseerd zodat de oude resten loskomen.

Na de colon hydrotherapie behandeling ga je naar het toilet om daar los te laten wat er nog uit mag.  Er is tevens de mogelijkheid om te douchen. Je kan zonder problemen direct weer doen wat je wilt. We raden je wel aan om te luisteren naar je lichaam. Ben je wat moe geworden neem dan de rust die je nodig hebt.

colon hydrotherapie behandeling

 

Probiotica

Iedere colon hydrotherapie behandeling wordt standaard afgesloten met een probiotica infusie om de samenstelling van de darmflora te herstellen. De probiotica die hiervoor gebruikt wordt is van Bio Kult. Je kan ook altijd je eigen probiotica meenemen. Probiotica die rectaal met warm water wordt ingebracht komt direct op de plaats van bestemming. Zo benutten we deze goede bacterie stammen optimaal.

colon hydrotherapie behandeling

 

Reacties zijn gesloten.