Koffie Lever Detox

Max Gerson Methode

In de praktijk bieden we je de mogelijkheid om een  koffie-lever-detox behandeling te ondergaan. Een gewone behandeling wordt gecombineerd met een zogeheten koffie-infusie. Koffie is, als je het drinkt, toxisch voor het lichaam. Echter, als je koffie aan de andere kant binnenkrijgt, ontvang je een heel diepe reiniging van de lever.

Deze methode is bekend geworden door dhr. Max Gerson, die deze koffiebehandeling aanbood om kankerpatiënten te helpen in de ontgifting en om de zelf helende capaciteiten van het lichaam te activeren en wordt als deel van de Gerson-therapie gebruikt.

De behandeling

Je ontvangt eerst een korte darmspoeling om resten uit de dikke darm te spoelen. Vervolgens ontvang je de koffie. Na de koffie infusie, die ongeveer 15 tot 20 minuten duurt, spoelen we goed na. Het is een heel bijzondere behandeling waarbij cliënten aangeven dat de koffie direct een heel andere energie heeft. Het is makkelijk om binnen te houden en tijdens de behandeling kan je, luisterend naar zachte meditatiemuziek, er een mooi moment voor jezelf van maken.

De effecten van een Koffie Lever Detox

 • Het reinigt en heelt de darm.
 • De koffie ontgift zowel de lever als de darmen en helpt de lever om te herstellen.
 • Het zorgt voor verlichting en vermindering van verschillenden soorten pijn.
 • Het helpt om parasieten en wormen uit je lichaam te verwijderen.
 • Helpt bij het ontgiften van zware metalen.
 • Verhoogt de aanmaak van glutation S-transferase (GST) met wel 600 tot 700%. GST bindt giftige stoffen aan zich die vervolgens mee naar buiten komen met de behandeling. Glutation is een ‘master-antioxidant’ en helpt bij de bescherming van interacellulaire DNA en elimineert giftige stoffen uit de cellen.
 • Het ondersteunt het lichaam om van vele ziekten en fysieke ongemakken te genezen.
 • Depressies en nervositeit kunnen aanzienlijk afnemen.
 • Migraine en hoofdpijn kunnen verminderen.
 • Galstenen kunnen na de koffiebehandeling mee naar buiten komen.
 • Vermindert huidproblemen: Aangezien de lever wordt overspoeld met giftige stoffen, helpt het de huid een beetje met die taak. Het gevolg: eczeem, acne, puistjes, uitslag. Je huid zal daarom aanzienlijk kunnen verbeteren door het gebruik van een koffieklysma.
 • Het verhoogt mentale weerbaarheid, geeft helderheid van geest, verhoogt je energieniveau, verbetert de spijsvertering en vermindert aanwezige woede.
 • Het verhoogt de peristaltische beweging van de darm, waardoor de natuurlijke wijze van ontlasting beter op gang kan komen.
 • Het verhoogt je energielevel. Door koffie direct te laten absorberen in de bloedbaan wordt de galblaas gestimuleerd om toxines weg te werken en je meer energie krijgt.
 • Cafeïne bevat een wenselijke hoeveelheid Selenium en een kleine hoeveelheid Zink. Beide mineralen hebben we hard nodig en ze worden beter door het lichaam opgenomen via het rectum dan wanneer ze oraal, via voeding of supplement, ingenomen worden.
 • Enzymsystemen worden met een koffie behandeling geactiveerd en geïntensiveerd waardoor ongeveer 98% van toxines in vrijgegeven gal veilig zal worden afgevoerd uit je lichaam.
 • Het stimuleert  de lever om gal te produceren. Gal is een lichaamsvloeistof welke een rol speelt in de vetvertering en waarin veel toxines zijn opgelost om zo het lichaam uit te kunnen worden gevoerd, via de galblaas, de dunne darm en de dikke darm.
 • De koffie helpt de spieren van de galbuis  ontspannen, waardoor snel een ruime hoeveelheid gal de dunne darm ingevoerd wordt.

LET OP:

Er is geen schriftelijke wetenschappelijke onderbouwing voor deze therapie te vinden. Ook al worden er wereldwijd door vele therapeuten koffie klysma’s gegeven en geadviseerd, er zijn helaas geen wetenschappelijke onderzoeken te vinden die de resultaten ondersteunen. De resultaten zijn anekdotsich. Men voelt het verschil, knapt op, ruimt  lever gerelateerde emoties op maar er zijn geen harde bewijzen.

Biologische koffie

We gebruiken voor deze koffie lever detox behandeling biologische koffie van een heel hoge kwaliteit, te weten de 100% biologische FORZA ROBUSTA koffie van Simon Lévèlt. De koffie wordt op een andere manier bereid dan je gewend bent. De koffie wordt in een bepaalde verhouding met water eerst 3 minuten gekookt. Daarna moet de koffie circa 15 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Met een notenmelkzak (zonder gifstoffen) wordt de koffie gefilterd en gescheiden van het koffiedik. Hierna laten we de koffie afkoelen tot het de juiste temperatuur heeft om mee te behandelen (36,5 tot 38 graden Celsius). Deze koffie wordt van tevoren door New Colonics bereid.

koffie klysma lever detox

Reacties zijn gesloten.